نکات و مراقبت هایی که بعد از جراحی ایمپلنت دندان
 
تا ۲ ساعت بعد از چسباندن روکش، غذایی جویدنی میل نفرمایید و تا ۲۴ ساعت با سمت مقابل بجوید
بهداشت ایمپلنت دندان را در بالاترین سطح خود (با استفاده از Water Jet ، نخ دندان،‌مسواک ، Super Flass و …) رعایت فرمایید. در صورت عدم رعایت بهداشت مناسب و دقیق عمر ایمپلنت شما کاهش می‌یابد.
توجه ویژه توصیه می‌شود که زیر بریج های ایمپلنت حتما روزی یک بار با سوپر فلاس تمیز شود. لذا در رعایت بهداشت بیش از دندان طبیعی توجه فرمایید. در صورتی که نتوانستید از سوپر فلاس استفاده نمایید حتما با تعیین وقت قبلی از متخصص پروتز خود آموزش ببینید. در صورت عدم استفاده تضمینی برای دوام ایمپلنت شما وجود ندارد.
چسب روکش ایمپلنت طبق قوانین علمی رایج در دنیا همیشه به صورت چسب موقت میباشد تا در صورت نیاز چکاپ های آینده به راحتی توسط دکتر معالج خارج و ایمپلنت زیرین بررسی شود، لذا در صورتیکه روکش به هر دلیلی از پایه جدا شد بدون نگرانی با کلینیک دندانپزشکی فرسام تماس گرفته و با تعیین وقت قبلی به مطب مراجعه فرمایید تا مجددا با چسب قوی تر چسبانده شود.
تا یک هفته بعد از تحویل روکش ، حساسیت و درد مختصر لثه و نه ایمپلنت ، محتمل می‌باشد که رفع خواهد شد.
در جایگزینی دندان های خلفی از نظر علمی بهتر است که حجم روکش های ایمپلنت کوچکتر یا مساوی دندان های طبیعی باشد. در این صورت طول عمر ایمپلنت بالاتر خواهد بود لذا آناتومی و حجم روکش ایمپلنت با دندان طبیعی قابل مقایسه نمی باشد.
به علت خالی بودن طولانی محل ایمپلنت گاهی تا چند هفته طول می کشد که عضلات زبان و گونه به وجود روکش جدید عادت نماید لذا احساس برجسته بودن و بیرون زدگی روکش در چند هفته اول کاملا طبیعی است.
لطفا در صورت احساس ایراد در روکش ایمپلنت خود حداکثر تا ۲ هفته بعد از تحویل با کلینیک تماس گرفته تا وقت معاینه تعیین گردد.
از دلایل دیگر لق شدن روکش ایمپلنت شما ، شل شدن پیچ روکش می باشد، این مورد در خصوص یک سال اول طبیعی بوده که در صورت مشاهده در آینده می توانید با کلینیک دندانپزشکی فرسام تماس گرفته تا وقت تعیین شود.
لطفا ابتدا ۶ ماه بعد و بعد از آن هر سال یک بار جهت چک کردن در ویزیت مجدد ایمپلنت خود به مطب مراجعه فرمایید. در غیر این صورت بروز مشکلات احتمالی متوجه کلینیک دندانپزشکی فرسام نمی باشد
مراقبت هاي پس از انجام اعمال دندانپزشكي ترميمي و زيبايي
ترميم هاي آمالگام و كامپوزيت ( مستقيم)
مراجعه کننده محترم، برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.
 
 
ترميم هاي آمالگام مدت زماني نياز دارند تا كاملاً سخت و محكم شوند. بنابراين تا 2 ساعت پس از ترميم چيزي خورده نشود و تا بعد از حداقل 8 ساعت از سمت ديگر دهان غذا جويده شود. اين زمان به شما اجازه مي دهد به ترميم جديد عادت كنيد. ممكن است پس از چسباندن ترميم حساسيت با غذاهاي سرد و گرم و يا جويدن در دندان اتفاق بيفتدكه اين امر طبيعي بوده و در مدت كوتاهي برطرف مي‌شود.

جهت مراجعه براي پوليش و صاف كردن زبري‌ها حداقل بايد 24 ساعت از ترميم گذشته باشد.
ترميم هاي كامپوزيت ( همرنگ) بلافاصله به حداكثر استحكام خود مي رسند بنابراين پس از برطرف شدن بي حسي مي‌توانند در جويدن شركت كنند.
 
چنانچه پس از رفع بي‌حسي برروي ترميم احساس بلندي و ضربه هنگام جويدن وجود داشته باشد بايستي از فشار آوردن بر روي آن اجتناب كرده و جهت اصلاح آن به دندانپزشك مراجعه نمود. در غير اينصورت اين امر مي تواند موجب شكستن ترميم، التهاب بافت اطراف دندان گردد.
 
مقاومت سراميك دنداني در مقابل نيروهاي ضربه به اندازه بافت طبيعي دندان نيست بنابراين بايستي درخوردن غذا هاي سفت و محكم با آنها احتياط نمود.
 
در صورت شكستن يا پريدگي سراميك هاي دنداني بايستي جهت ترميم و يا تعويض آنها به دندانپزشك مراجعه نمود چرا كه اين نواحي سبب تجمع رسوبات و مواد غذايي در دهان مي شوند و احتمال بروز پوسيدگي مجددو التهاب را بيشتر مي كند .
 
در صورت لق شدن روكشها بايستي هر چه سريعتر جهت درمان آنها اقدام كرد چرا كه تاخير در اين امر مي تواند منجر به از دست دادن دندان شود.

بيشتر بيماران پس از انجام اعمال ترميمي درد قابل توجهي ندارند اما درد پس از درمان ممكن است در اثر باز بودن دهان حين درمان،‌تزريق بي حسي و عمليات درماني ايجاد شود كه با مسكن هاي معمولي برطرف مي گردد اين درد ممكن است تا چند روز ادامه داشته باشد.

حساس بود دندانها به مايعات و غذاهاي گرم و سرد تا يك ماه اول طبيعي بوده و چنانچه در اين مدت از شدت آن كاسته نشد بايستي جهت بررسي به كلينيك مراجعه شود.

دندانهاي ترميم شده مقاومت و استحكام كمتري نسبت به دندانهاي طبيعي دارند بنابراين خوردن غذاهاي سفت و شكننده نظير يخ،‌ ته ديگ،‌آب نبات،‌پسته و ... با آن خصوصاً در ترميم‌هاي بزرگ مجاز نمي باشد. زيرا باعث شكستن ترميم يا ديوارهاي باقيمانده دندان مي شود.

دندانهاي ترميم شده مي توانند مجددا پوسيده شوند بنابراين رعايت بهداشت (2 بار مسواك و يكبار نخ دندان در شبانه روز) الزاميست. مراجعه به دندانپزشك هر 6 ماه يكبار جهت بررسي ترميم ها پيشنهاد مي شود.
 

رعايت بهداشت اطراف ترميم هاي غير مستقيم نظير روكش، بريج بسيار مهم بوده و بايستي علاوه بر اطراف بريج،‌زير آن هم توسط وسايل مخصوص از قبيل سوپر فلاس و پروگزابرش تميز گردد. عدم رعايت بهداشت مي تواند سبب پوسيدگي دندان زيرين و التهاب بافت اطراف ترميم شده و در نهايت منجر به كشيدن دندان گردد.
 
ترميم هاي كامپوزيت ( همرنگ) احتمال تغيير رنگ در طول زمان را دارند لذا محدود كردن مصرف مواد رنگي و اسيدي نظير چاي،‌ قهوه، نوشابه،‌ سركه،‌ سس گوجه فرنگي،‌شاتوت و ... و نيز رعايت اصول بهداشتي مي تواند اين تغيير رنگ را كمتر كرده و به تعويق بياندازد.
مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسی
از آنجاییکه ارتودنسی یک درمان بلند مدت می باشد انجام این درمان نیاز به ملاحظات خاصی دارد.  متخصص ارتودنسی باید پیش از شروع درمان، وضعیت لثه‌ها و دندان‌های بیمار را از لحاظ سلامت عمومی ارزیابی نماید تا اطمینان حاصل کند که ارتودنسی دندان یا استفاده از وسایل ارتودنسی اثر سوء  و منفی بر وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار نداشته باشد. چنانچه بیمار دچار پوسیدگی دندانی یا بیماری لثه می باشد حتما قبل از شروع درمان ارتودنسی، این مشکلات باید برطرف شوند. 

بعد از شروع درمان ارتودنسی، بیمار باید نکات مراقبتی و بهداشتی را رعایت نماید و همکاری لازم را با پزشک معالج خود داشته باشد. 

نکات مهم در دوره درمان ارتودنسی:

رعایت نظم در مراجعات به متخصص ارتودنسی

یکی از نکات مهم در هنگام درمان ارتودنسی این است که فرد به شکل کاملاً منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کند.
این مراجعات صرفاً جهت کنترل دستگاه ها نیست بلکه در هر جلسه بنا به ضرورت، دستگاه ها تنظیم و فعال می‌‌شوند تا درمان ارتودنسی به بهترین شکل انجام شود. 

رعایت بهداشت دهان و دندان

دستگاه های ارتودنسی ثابت از لحاظ تجمع مواد غذایی و میکروبی و ایجاد پوسیدگی بسیار مستعد می‌‌باشند و همچنین تمیز کردن آنها کمی سخت می‌‌باشد. متخصص ارتودنسی کاملاً در مورد چگونگی تمیز کردن دستگاههای ثابت ارتودنسی برای شما توضیح خواهد داد ولی اینجا به نکاتی اشاره می‌ نماییم.
 
همیشه هنگام تمیز کردن دندانها از یک سمت آغاز کنید و تک تک دندانها را باید پاک نمایید تا به سمت دیگر ختم شود.

اگر این نظم رعایت شود پاک کردن تمامی دندانها انجام می‌شود. همواره به یاد داشته باشید که تمیز کردن دندانهای عقبی نیز به خوبی دندان های جلویی به درستی صورت گیرد.پس از تمیز کردن و یا در حین آن دندانهای خود را در آینه مشاهده نمایید که آیا تمامی قسمتها تمیز شده اند و آیا مواد غذایی در بین دستگاهها باقی مانده اند یا خیر. دقت کنید که حد فاصل براکت و لثه را کامل از مواد غذایی پاک کنید. 

تمیز کردن دندانهای دارای دستگاه ارتودنسی ثابت مشکل تر از تمیز کردن دندانهای بدون دستگاه می‌باشد. ولی با رعایت بهداشت مناسب می‌توان از ایجاد مشکلات دندانی مانند پوسیدگی و مشکلات لثه جلوگیری نمود.

با توجه به وجود دستگاههای ارتودنسی در دهان،  استفاده از نخ دندان مشکلتر می‌باشد. ارتودنتیست به شما آموزش می دهد که چگونه با نخ دندان مخصوص (سوپرفلاس)، بین دندانها را تمیز کنید. نخ دندان مخصوص، عبور دادن نخ از زیر سیم های ارتودنسی را تسهیل می نماید. 

استفاده از دهان شویه ها به همراه مسواک و نخ دندان، باعث تقویت اثر مسواک و نخ دندان و کاهش میکروب ها در محیط دهان می گردد. مطالعات نشان داده است که دهان شویه قادر است تعداد میکروبها در اطراف دستگاههای ارتودنسی را کاهش دهد و سبب کاهش پوسیدگی و بیماری لثه در بیماران ارتودنسی شود.
 
چگونگی مراقبت از دستگاه ارتودنسی

با انجام درمان ارتودنسی، وضعیت زندگی شما تغییر چندانی نخواهد کرد ولی باید مسایلی را رعایت کرد تا در نهایت دندانهای ردیف و سالم داشته باشید.

غذاهای سخت مانند آجیل، بلال، ذرت بو داده، ته دیگ خوراکی های چسبناک مانند آدامس، گز و تافی می توانند موجب آسیب به دستگاههای ارتودنسی شوند لذا باید از مصرف این مواد در طی درمان ارتودنسی خودداری کنید. برای خوردن بعضی از غذاهای سفت مانند سیب یا هویج می توان آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرد.  وجود مواد غذایی شیرین در مجاورت براکت‌ها و سیم‌ها و تمیز نکردن آنها می‌‌تواند شانس ایجاد پوسیدگی دندانها را افزایش دهد.

در هنگام ورزشهایی که احتمال ضربه به ناحیه صورت و دندان ها وجود دارد باید از محافظ های مخصوص دندان استفاده شود. 

اگر دستگاه متحرک ارتودنسی دارید در ساعاتی که از آن استفاده نمی کنید حتماً آنرا در جعبه مخصوص خود قرار دهید. هیچ گاه دستگاه متحرک خود را داخل دستمال کاغذی قرار ندهید چون ممکن است آسیب ببیند.

اگر دستگاه ارتودنسی شکست و یا از جای خود خارج شد سریعاً به ارتودنتیست خود اطلاع دهید. اگر قطعه ای از سیم دستگاه، از جای خود خارج شد و لب و دهان شما را آزار داد قطعه ای موم نرم بر روی این قسمت تیز قرار دهید که تا زمان مراجعه، لب و دهان شما آسیب نبیند.
مراقب های پس از انجام لمینیت

باید و نباید های بعد از لمینیت

یکی از جدیدترین، پر طرفدارترین و حرفه ای ترین روشهای ترمیمی و زیبایی ، لمینیت دندان می باشد .این روش برای بستن فاصله ها ، اصلاح رنگ ، فرم ، ترمیم مینای شکسته و در نهایت ایجاد یک لبخند زیبا مورد استفاده ی عموم مردم است . در این مقاله سعی داریم که به بیان پاسخ برخی از سوالاتی که ممکن است برای افراد در مورد لمینیت  مطرح شود، بپردازیم .

- آیا این روش مناسب افراد خاصی است ؟

- برای چه دندانهایی مناسب است ؟

- استفاده از این روکش به مینا آسیبی نمیرساند؟

- چه مراقبت هایی بعد از انجام این روش ترمیمی زیبایی لازم می باشد ؟

 

venner ماده ای است که به صورت یک لایه ی همرنگ و یا با یک درجه روشن تر به طور مستقیم بر روی دندان قرار میگیرد. انواع لمینیت در دو جنس کامپوزیتی و سرامیکی میباشد که نوع اول توسط  خود پزشک در مطب ساخته می شود ولی نوع سرامیکی حتما باید قالب گیری شده و در لابراتوار ساخته شود که بسیار مقاوم تر از نوع کامپوزیت است و هم چنین دارای ثبات رنگ بیشتر و قیمت گرانتر می باشد .

روش لمینیت برای تمامی موارد اصلاحی و ترمیمی و مشکلات خفیف تا متوسطی که مربوط به قسمت مینا است، کاربرد دارد .در برخی موارد نیاز به تراش دادن دندان اصلی فرد می باشد و البته این بستگی به فرم و طرح اولیه دارد و در این صورت تراش با دقت بسیاری انجام می شود تا به مینا آسیبی وارد نشود و فقط به میزان مورد نیاز از آن تراشیده شود .

 

 مراقبت های بعد از لمینت دندان

- پس از انجام ترمیم زیبایی، ممکن است که در هنگام نوشیدن مایعات سرد و گرم حساسیت در برابر تغییر ناگهانی دما به همراه درد اندکی را تجربه کنید، باید بدانید که این حالت گذرا است و پس از مدت کوتاهی رفع می شود .

- نکات بهداشتی مثل مسواک زدن روزانه و به طور منظم  فراموش نشود .

- از مصرف کردن مقادیر زیاد چای و قهوه پرهیز نمایید، زیرا می توانند در دراز مدت و در صورت استفاده ی زیاد موجب تغییر رنگ لمینت دندان هایتان شوند . این تغییر رنگ  کاملا به مواد غذایی که توسط فرد مورد مصرف قرار می گیرند بستگی دارد و در برخی موارد اگر بیمار خانم باشند در صورت استفاده از رژ لب، لمینیت های قسمت جلویی فک دچار تغییر رنگ جزیی می شوند .

- یکی از عاداتی که می تواند منجر به آسیب دیدن کامپوزیت دندان شود، عادات نا پسندی به نام دندان قروچه می باشد که برخی از افراد در بیداری و به صورت ارادی و برخی در خواب و بدون آنکه  متوجه شوند اینکار را انجام می دهند .

- اگر می خواهید که عمر ونیر را افزایش دهید باید به نحوه ی تغذیه ی خود و غذاهایی که می خورید توجه کنید برای مثال :

از گاز زدن میوه ها به ویژه میوه های سفت، خرد کردن و یا شکستن آجیل با دندان های لیمینیت، خوردن غذاهای دارای بافت سفت پرهیز کنید .

- لمینیت در برابر ضربه آسیب پذیر می باشد، بنابراین اگر از آن مراقبت نکنید امکان لب پریدگی و شکستن ان وجود دارد هر چند که مجددا قابل ترمیم می باشد .

- اگر می خواهید از دهانشویه استفاده کنید با پزشک خود مشورت کنید چون برخی از این شوینده ها بر روی این روکش سرامیکی اثر منفی می گذارند و باعث تغییر رنگ آن می شوند .

- مصرف دخانیات و سیگار نیز می تواند پس از مدتی موجب تغییر رنگ ونیر کامپوزیت دندان شود.

- اگر تمایل به جرم گیری دارید ، این کار باید برای شما با احتیاط انجام شود البته در اکثر موارد پس از اجرای لمینیت تا مدتی طولانی نیازی به جرم گیری نمی باشد.

هر 6 ماه یکبار برای چکاپ وضعیت کامپوزیت دندان های خود به  پزشک مراجعه نمایید تا علاوه بر بررسی وجود پوسیدگی ها، اقدامات لازم را برای تداوم زیبایی و درخشندگی آنها انجام دهد..

مراقب های پس از کشیدن دندان

 گاز استریلی (پارچه) که روی محل دندان کشیده شده قرار میگیرد ، حتما حداقل به مدت 1 ساعت نگه داشته و آب دهان خود را قورت داده و از مکیدن ، خارج کردن و تف کردن آّب دهان خودداری نمائید تا لخته خون تشکیل شده از حفره دندان خارج نشود .

از گرم کردن و دستکاری موضع دندان کشیده شده جدا خودداری کنید .

از کشیدن سیگار حداقل 24 ساعت پس از کشیدن دندان جدا خودداری نمائید .

به مدت 24 ساعت غذاهای سرد ، آبکی و نرم میل نمائید .

پس از 24 ساعت دهان خود را با آب نمک ولرم (یک قاشق چایخوری در یک لیوان) دهانشویه نمائید و در اولین فرصت ممکن بقیه دندان ها را مسواک نمائید .

در صورت خونریزی از کمپرس یخ و قراردادن گاز استریل در موضع به مدت 1 ساعت استفاده شود .

چنانچه خونریزی به روش های فوق متوقف نمیشود دندانپزشک خود را مطلع کنید نمائید و یا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه فرمائید .







عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را ارسال نمایید.

درباره ما

درمانگاه دندانپزشکی شبانه‌روزی فرسام درسال 1396 با کادری مجرب و پزشکان متخصص با مساحتی بالغ بر 320 متر مربع و در بهترین نقطه باغستان غربی واقع در مرکز پزشکی فوق پیشرفته شامل درمانگاه شبانه روزی، داروخانه شبانه روزی، رادیولوژی و  آزمایشگاه افتتاح گردید.